Disclaimer

Disclaimer

AANSPRAKELIJKHEID
De site van HJ van Sabben BV schuifventilatieroosters is met grote zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen garanties gegeven worden met betrekking tot de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie op deze site. HJ van Sabben BV schuifventilatieroosters kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze informatie of voor de gevolgen van het gebruik daarvan.
Aan de gegevens, zoals die in deze site worden weergegeven, kunnen geen rechten worden ontleend. Indien de op het internet vermelde gegevens van HJ van Sabben BV schuifventilatieroosters afwijken van de gedrukte versie, prevaleert de laatstgenoemde.

COPYRIGHT
Niets van deze website mag zonder schriftelijke en voorafgaande toestemming van HJ van Sabben BV schuifventilatieroosters worden gereproduceerd of gebruikt, anders dan het downloaden, en het bekijken daarvan op een enkele computer en/of het printen van een enkele hardcopy ten behoeve van persoonlijk, niet bedrijfsmatig gebruik.

Vlakglas Recycling Nederland Nieuwsbrief – september 2009

Recyclen in een verrassende markt: Schuifventilatieroosters
U kent ze wel. Schuifventilatieroosters die, in scholen en gebouwen, boven ramen zitten. Ze bestaan sinds 1970. Na vele jaren goede dienst, functioneren ze nu steeds minder. Dat komt door vuil, aanslag, vet, luchtvervuiling en ouderdom. Veel bedrijven besluiten daarom om de schuifroosters te vervangen. Daarbij wordt netjes gerecycled: de metalen worden gerecycled, glaslatten vormen brandstof voor ovens en het vlakglasafval wordt gebruikt voor het maken van nieuw glas.

Glas is vaak nog als nieuw
Ook al functioneren de schuifventilatieroosters niet meer god, het vlakglas onder het rooster is vaak nog als nieuw. En het zou toch zonde zijn om dit vlakglas zomaar te vervangen. Van Sabben BV dacht daar net zo over. Want het blijkt dat schuifventilatieroosters vaak helemaal niet vervangen hoeven te worden, maar kunnen worden hersteld. Door de schuifroosters te reinigen, het aluminium gaas te vervangen door gaas van RVS en door kapotte onderdelen te vervangen, kunnen de schuifventilatieroosters nog jaren mee. Ook de producenten van schuifventilatieroosters spelen in op de huidige ontwikkelingen: nieuwe schuifroosters worden zo gemaakt dat ze nu makkelijker te reinigen en te onderhouden zijn dan vroeger. Voor meer informatie kijk op www.schuifventilatierooster.nl